M2M / IoT simkaart

Er zijn 3 verschillende type simkaarten die je kunt gebruiken voor een M2M apparaat of IoT apparaat:

  1. Traditionele herlaadkaart
  2. Een pure Data Simkaart
  3. Speciaal geprogrammeerde M2M / IoT simkaart

Iedere simkaart heeft zijn voor en nadelen. Over het algemeen kiezen de meeste mensen, zon 95% voor optie 2: een specifieke pure data simkaart. Dan beter gezegd een prepaid data simkaart ofwel data herlaadkaart. De grootste voordelen bij deze optie is namelijk dat de simkaart nooit verloopt, je niet iedere maand of om de 3 maanden hoeft op te waarderen en de enorm goedkope data bundels die je kunt aanschaffen.

GRATIS DATASIMKAARTPER MBHOUDBAARHEID BUNDELS
Data Simkaart Europa2GB€24,95Vanaf 0,0061 jaar tot onbeperktBestellen

Traditionele herlaadkaarten, optie 1, zijn absoluut af te raden. Die zijn relatief enorm duur en u moet iedere keer binnen 1 maand, 3 maanden of 6 maanden gebruik maken van het netwerk en/of opwaarderen. Als u dit niet doet, verloopt de simkaart. Deze wordt dan automatisch gedeactiveerd waarna je een nieuw sim zult moet gaan aanschaffen.

Optie 3: een speciaal geprogrammeerde M2M /IoT simkaart, is een specifieke M2M oplossing. Data voor deze simkaarten zijn meer dan 100x zo duur, maar de toepassingen voor zulke simkaarten gebruiken ook 100x zo weinig data. Dit zijn speciale simkaarten voor slimme apparaten die meestal niet door consumenten worden gebruikt. Deze IoT simkaarten worden daarom ook vaak verkocht in batches van 50 stuks of meer.
Mocht je zelf een M2M simkaart nodig hebben, dan kun je het beste een 100% data simkaart gebruiken welke nooit verloopt en je maar maximaal 1x per jaar je data hoeft bij te schrijven. Ook wil je vermijden dat je echt “connectie” moet maken om te voorkomen dat de data kaart verloopt. Wij zijn tot nu toe gekomen op maar 1 aanbieder die dit heeft ontwikkeld. Dit bedrijf heet XIPO CONNECT en is gevestigd in zowel België als Nederland. De Belgische website prepaidsimkaarten.be is ook wederverkoper van dit merk.