Data simkaart op Proximus netwerk kopen?

Op zoek naar een datakaart, maar is er te veel keus met alle verschillende netwerken en kaarten die beschikbaar zijn, of maak je het liefst gebruik van het mobiele Proximus netwerk en wil je op internet door heel België & Europa? Op deze pagina lichten we toe wat de beste data simkaart op het Proximus netwerk is.

Welke data simkaart op het Proximus netwerk?

Er zijn verschillende data kaarten beschikbaar. De simkaarten van XIPO CONNECT bieden de mogelijkheid verbonden te zijn in heel Europa met toegang tot meerdere providers. Het unieke hiervan is dat er vaak tot wel 2 (of zelfs 3) providers zijn aangesloten op de simkaart. Voor België zijn dat dan ook de providers Proximus en Orange. Dit houdt in dat je met de data simkaart in België dus verbonden bent met het internet via Proximus.

De kaart is onbeperkt houdbaar en komt met 2 GB, wat 365 dagen geldig is. Daarna kan de kaart opgewaardeerd worden via de website van XIPO CONNECT. Belangrijk om te weten is dus dat de data sim is aangesloten bij de provider Proximus, maar dat de simkaart dus wordt aangeboden door internetaanbieder XIPO CONNECT. Je kunt het dus zien als Proximus data simkaart, omdat het netwerk hiervan wordt gebruikt.

xipo-connect-data-simkaart-kopen

Goed om te weten: bovenstaande simkaart kiest automatisch het sterkste netwerk per locatie. In België is dit dus regelmatig Proximus.

Waarom een data simkaart?

Een data simkaart, ook wel een data only herlaadkaart genoemd, is de ideale uitkomst wanneer er alleen gebruik gemaakt hoeft te worden van het internet. Dit omdat de simkaart niet is verbonden met een nummer waardoor er niet gebeld of gesmst kan worden met de kaart.
Een data simkaart kan dan ook ideaal gebruikt worden om apparaten van een verbinding te voorzien wanneer er geen toegang is tot een wifi-netwerk. Het meest voorkomende voorbeeld is tijdens een reis of bepaalde apparatuur waar de verbinding met een wifi-netwerk niet veilig is, zoals een beveiligingscamera.

De data sim van XIPO CONNECT werkt in heel Europa inclusief de niet aangesloten landen Noorwegen en Zweden. Overigens zijn Canada en de VS ook aangesloten waardoor je met deze kaart dus ook in deze landen verbonden bent met het internet. Aangezien de kaart onbeperkt geldig is, is deze zeer geschikt om te gebruiken bij verschillende reizen. Natuurlijk ben je in België landelijk verbonden via Proximus.

Het mobiele 4G netwerk van Proximus

Proximus is een erg grote provider in België. Het geeft zo ongeveer 99 procent dekking door heel België, dus bent u vrijwel altijd verbonden. Ook is de provider uitgeroepen tot het beste en snelste netwerk van België.

Data simkaart verbonden met Orange netwerk?

Op deze pagina hebben we het over een ‘data simkaart Proximus’. Zoals eerder genoemd zijn de data kaarten vaak aangesloten bij 2 providers, zo ook de data simkaart voor België. Dit zijn de providers Proximus en Orange. Doordat de simkaart is aangesloten bij 2 providers zal het bereik door heel België optimaal zijn. De verbinding zal overspringen naar de provider met het sterkste bereik, zo heeft u door heel België altijd optimaal bereik!

Bekijk onze ‘Data simkaart Orange’ pagina voor meer informatie over de data sim voor gebruik met provider Orange.