Simkaart voor dongel kopen?

Simkaart voor dongel
Wilt u weten welke simkaart voor uw dongel geschikt is? En wilt u ook weten waar u een simkaart voor dongel kunt kopen? In dit artikel leggen wij u alles uit wat u moet weten over een data simkaart voor een dongel en waar u het beste een simkaart kan kopen.

Welke simkaart voor mijn dongel?

Een dongel is een apparaat met een usb-poort die u voornamelijk kan gebruiken voor uw laptop of computer. Om een dongel te gebruiken heeft u een simkaart nodig.

Een data simkaart is hier zeer geschikt voor, omdat deze simkaart automatisch verbinding maakt met uw provider op uw laptop. Op deze manier heeft u overal in België en in het buitenland internet, zonder gedoe dat er geen verbinding of wifi in de buurt is. Een data only simkaart is de beste optie voor uw dongel, omdat u met een dongel alleen kan internetten. Bellen en sms’en is dus niet nodig met een dongel. Met een data only simkaart kunt u alleen internetten, maar is daarom stukken goedkoper als een abonnement met belminuten en sms’jes.

Simkaart voor een dongel kopen?

Met een prepaid data simkaart zit u niet vast aan vaste kosten en kunt u zelf bepalen hoeveel MB’s u koopt. Omdat de simkaart alleen gebruikt wordt voor internetten zijn de kosten per MB laag. Ook zijn er geen hoge kosten als u over de bundel heen gaat, omdat dat niet mogelijk is met prepaid. De beste keuze is een Europa data simkaart. Bij onderstaande simkaart ontvangt u 2 GB gratis data!

GRATIS DATASIMKAARTPER MBHOUDBAARHEID BUNDELS
Data Simkaart Europa2GB€24,95Vanaf 0,0061 jaar tot onbeperktBestellen

Om uw data simkaart op te waarderen is de onderstaande tabel voor u van toepassing. U moet eerst in bezit zijn van een data simkaart om die op te kunnen waarderen!

DATA BUNDEL EUROPADATA PRIJSPER MB
1 GB (1000 MB)€8,-€0,008
5 GB (5000 MB)€35,-€0,007
10 GB (10000 MB)€69,-€0,0069
25 GB (25000 MB)€159,-€0,0064
50 GB (50000 MB)€299,-€0,006

Hoe werkt een dongel?

Een dongel is een apparaatje waarmee u overal (dit ligt wel aan uw soort simkaart) toegang heeft tot het internet via een 4G- of 5G verbinding. Voor het gebruik van een dongel steekt u er een simkaart in waar een databundel op staat. Het is een soort kleine modem op een USB voor internet. Daarna kunt u afhankelijk van uw soort data simkaart overal en altijd internetten.

Dongel gebruiken voor internet

Als u een dongel wilt gebruiken voor internet, hoeft u alleen een data only simkaart te kopen, zodat u overal zorgeloos kunt internetten. In de dongel plaatst u de simkaart. Hierna sluit u de dongel aan de USB aansluiting van uw laptop aan en bent u online. In sommige gevallen moet u nog de APN van de simkaart instellen.

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Een dongel kan je gebruiken om overal en altijd internet toegang te krijgen. Maar wat zijn de voordelen en de nadelen van een dongel?

Voordelen

  • U kunt gebruik maken van mobiel internet op uw laptop of computer
  • Het installeren van een dongel is zeer eenvoudig
  • U kunt goedkoop een data only simkaart kopen, omdat u alleen gebruik maakt van internet
  • Internetten op een dongel is veiliger dan een open netwerk, wat gevoelig is voor hackers
  • U heeft geen wifi nodig, u kunt overal internetten
  • Een dongel is compact en draadloos
  • Het plaatsen van een simkaart in een dongel is makkelijk

Nadelen

  • Dongels passen niet in alle apparaten of elektronika
  • De dongel kan maar voor 1 apparaat tegelijk gebruikt worden

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *