Simkaart met alleen data

Simkaart met alleen data

U zou denken dat een simkaart alleen bedoeld is om te kunnen bellen en sms’en. Er zijn dus simkaarten waarbij u alleen data kan gebruiken en zonder bel- en sms-minuten. Dit betekent dus ook geen telefoonnummer. Maar hoe zit het nou met zo’n simkaart? Wij helpen u een handje op weg.

Wat is een simkaart met alleen een databundel?

Een simkaart met alleen data is ideaal als u bijvoorbeeld veel onderweg bent en daarbij internet nodig hebt. Er zijn veel verschillende opties in tijd voor de simkaart. Zo kunt u een abonnement nemen en data betalen voor een dag, weekend of een maand. Hierin betaalt u zelf vaste kosten en krijgt u een bepaald aantal GB. Als u een prepaid simkaart neemt met alleen data zit u niet blijvend aan vaste kosten. Zo kunt u met prepaid simkaart opwaarderen wanneer u wilt of juist niet. Vaak moet dit wel een keer per jaar zodat de simkaart wel actief blijft.

Is een data simkaart handig?

Of de simkaart met alleen mobiele internet handig is, zijn de meningen over verdeeld. Zo vinden sommige mensen bellen het belangrijkst aan een simkaart. Met een data simkaart heeft u echter ook mogelijkheden tot bellen. Zo zijn er verschillende apps zoals Skype of Whatsapp waardoor u toch kunt praten via (video)bellen zonder dat u hiervoor belminuten nodig hebt. Verder zijn er nog meer voordelen zoals betrouwbaarheid. Vaak zijn WiFi’s niet altijd veilig en met uw databundel hebt u daar minder tot geen last van. Zo hebt u ook altijd toegang tot het internet zonder gedoe met codes of extra vergoedingen. Daarbij bieden de providers snellere en stabielere internetverbindingen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat bijvoorbeeld uw video niet uploadt.

Prepaid data simkaart

Stel u kiest ervoor om een simkaart te kopen met alleen data, hoe weet u nou welke u moet bestellen. U kunt voor de abonnementsvorm gaan, maar er is ook de optie om voor prepaid te gaan. Hierin zijn de voordelen vaak dat u kosten bespaart doordat u niet vastzit aan een abonnement. Daarbij komt dus ook veel vrijheid, u kunt zelf kiezen of u wilt opwaarderen en wanneer u dit gaat doen. Zo hebt u in de hand hoeveel u gebruikt en hoeveel u uitgeeft. Voor de rest gelden hier dezelfde voordelen als bij een normale data simkaart.

GRATIS DATASIMKAARTPER MBHOUDBAARHEID BUNDELS
Data Simkaart Europa2GB€24,95Vanaf 0,0061 jaar tot onbeperktBestellen

Alle voordelen op een rijtje

  • Alleen kosten voor dataverbruik
  • Goed en stabiel internet
  • Veiliger dan WiFi
  • Niet afhankelijk van WiFi
  • Veel andere mogelijkheden tot bellen
  • Bij prepaid zit u niet vast aan een abonnement

Nadelen op een rijtje

   • Niet standaard bel en sms minuten
   • Geen telefoonnummer

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *