iPad simkaart: Data simkaart voor iPad kopen?

iPad simkaart Data simkaart voor iPad kopen
Heeft u net een iPad aangeschaft? Bent u op zoek naar de geschikte data simkaart voor uw iPad? Of wilt u weten wat de voordelen zijn van een prepaid simkaart voor uw iPad? U leest alles over het gebruik van een data simkaart voor uw iPad in dit artikel.

Welke simkaart voor mijn iPad?

Voor uw iPad kunt u verschillende simkaarten gebruiken. Denk hierbij aan:

  • Data simkaart (data only prepaid)
  • Prepaid simkaart
  • Simkaart via mobiel abonnement

Voor het gebruik van uw iPad kunt u het best gebruik maken van een data simkaart. Dit adviseren wij u, omdat u voornamelijk gebruik zal maken van het internet en er een kleine kans is dat u dit ook gaat gebruiken voor bellen en sms’en. De reden dat wij een data only simkaart adviseren in tegenstelling tot een prepaid simkaart en een mobiel abonnement is, omdat de kosten voor een data only simkaart lager zijn en u hierdoor ook voordeliger uit zal komen. U betaalt namelijk niet voor belminuten en sms’jes en kunt daarom optimaal genieten van lage kosten voor het internetten.

Data simkaart (data only prepaid)

Een iPad simkaart die goed bij u past als u alleen wilt internetten is een data only simkaart.
Hiermee zit u niet vast aan vaste kosten en kunt u zelf bepalen hoeveel geld/ MB’s u wil uitgeven. Daarnaast betaalt u ook minder per MB, omdat de simkaart voor uw iPad alleen gebruikt kan worden om te internetten. Dit is dus de makkelijkste en voordeligste optie voor u. Hieronder ziet u een overzicht van een geschikte data simkaart met voordelige kosten.

GRATIS DATASIMKAARTPER MBHOUDBAARHEID BUNDELS
Data Simkaart Europa2GB€24,95Vanaf 0,0061 jaar tot onbeperktBestellen

Prepaid simkaart

Met een prepaid simkaart voor je iPad kan je bellen, sms’en en ook internetten. Wel is het zo dat je meer betaalt omdat er meer functies bij de simkaart komen kijken die je waarschijnlijk niet gaat gebruiken wanneer je gebruik maakt van uw iPad. Denk hierbij aan bellen en sms’en. Het is namelijk wel mogelijk om met uw iPad te bellen en te sms’en, maar hier moet u wel een aantal stappen voor ondernemen. Dit kost dus meer moeite dan via uw telefoon bellen en sms’en. Het makkelijkste is dus om alleen via uw iPad gebruik te maken van data, zodat u ook kosten bespaard.

Simkaart via mobiel abonnement

U kunt ook kiezen voor een abonnement voor uw iPad, hierbij zit u wel maandelijks verbonden aan vaste kosten, zelfs als u geen gebruik maakt van de bundel die u heeft aangeschaft. Ook zullen de meeste abonnementen voor 2 jaar geldig zijn. Let dus goed op met wat u kiest en wat voor prijs u gaat betalen.

Voordelen simkaart voor uw iPad

Net zoals bij uw telefoon, kunt u ook een prepaid data simkaart gebruiken voor uw iPad. Zo kunt u bijvoorbeeld door heel België internetten zonder vast te zitten aan een abonnement. Ook zijn er prepaid data simkaarten voor binnen Europa en zelfs voor wereldwijd en dit kunt u ook als tweede simkaart voor uw iPad gebruiken. Dit is vooral handig als u vaak uw iPad mee neemt tijdens het reizen. U kunt natuurlijk net zoveel met uw iPad als met uw telefoon en het is daarom ook fijn dat u overal bereik heeft met uw iPad.

Juiste simkaart formaat voor uw iPad

Een prepaid simkaart voor uw iPad kan eigenlijk op elke iPad worden gebruikt die tot is uitgekomen. Tegenwoordig leveren alle providers een 3 in 1 simkaart, waardoor u altijd de juiste simkaart formaat tot uw beschikking heeft.
Voor een microsimkaart zijn de iPad (en iPad 3e en 4e generatie) en iPad 2 geschikt.
Voor de nano simkaart zijn de iPad (5e generatie), iPad Mini, iPad Pro en iPad Air geschikt.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *