Data simkaart voor auto

Data simkaart voor autoVeel auto’s hebben tegenwoordig een functie voor internetverbinding. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw navigatie instellen of muziek kiezen vanuit een app. Hoe werkt zo’n simkaart nu precies en welke mogelijkheden zijn er?

Data sim voor auto

Een data simkaart of kort gezegd een data sim is handiger voor de auto dan een normale simkaart. Zo gebruikt u de functies in de auto niet om te bellen en te sms’en, dit kan vaak via de telefoon. Hiervoor is dus een simkaart handig met alleen data. Deze simkaart bestelt u een keer en knipt u op maat en installeert u de sim in de auto, daarna kunt u onbezorgd gebruik maken van data. Een voorbeeld voor een auto met simkaart is de Audi met Audi Connect. Hierbij is juist een simkaart met alleen data handig en functioneel.

Gebruik van sim met nummer

Wanneer u gebruik maakt van een 04-nummer bij een auto kan het zijn dat de provider dit ziet en eventueel dit kan afsluiten. De normale simkaarten zijn namelijk bedoeld voor telefoons en niet andere apparaten. Daarom raden wij aan om een sim te gebruiken met alleen data. Onze prepaid data simkaart wordt niet afgesloten en hoeft u dus ook geen nieuwe simkaart aan te schaffen.

Prepaid of abonnement

Wanneer u een data sim voor de auto wilt aanschaffen, staat u voor de keuze om voor prepaid te gaan of een abonnement. Bij een abonnement heeft u elke week of maand vaste kosten en een bepaald aantal GB/MB. Daarentegen heeft een prepaid data simkaart de vrijheid hoeveel GB/MB u wilt gebruiken in een week of maand. Zo kunt u opwaarderen wanneer u wilt en bepaalt u dus ook uw kosten. Ga er bijvoorbeeld uit dat u op reis gaat naar Frankrijk met de auto. Hiervoor heeft u waarschijnlijk meer data nodig dan een dagelijkse werkdag. Met prepaid kunt u gemakkelijk op dat moment bepalen dat u meer gaat gebruiken.

Aanraders prepaid data simkaart

GRATIS DATASIMKAARTPER MBHOUDBAARHEID BUNDELS
Data Simkaart Europa2GB€24,95Vanaf 0,0061 jaar tot onbeperktBestellen

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *