Is 4G veiliger dan WiFi?

Is 4G veiliger dan WiFi
Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van 4G via mobiele apparaten, maar af en toe raakt uw bundel op of schakelt u over naar een openbaar WiFi netwerk voor een stabiele verbinding. Maar is dit wel veilig? Vandaag gaan wij ons verdiepen in de vraag of 4G veiliger is dan openbare WiFi en waarom.

4G via mobiel internet

Met 4G heeft u vaak door heel het land een goede verbinding en tegenwoordig heeft u zelfs binnen heel de EU een goede verbinding zonder extra kosten. Met 4G zit u ook op een gesloten netwerk van uw provider wat de veiligheid verhoogt, omdat iemand hier niet zomaar in kan komen en ook niet direct bij uw telefoon terecht kan komen. Dit zorgt ervoor dat uw data makkelijk en snel kan worden gedeeld en dat uw privacy wordt beschermd, of dit nou in uw eigen land is of ergens anders in de EU. Hierdoor hoeft u dus ook nooit gebruik te maken van openbare WiFi netwerken en kunt u met een gerust hart doen wat u wilt via uw mobiele apparaten.

Een openbaar WiFi netwerk

Een openbaar WiFi netwerk daarentegen is een ander verhaal. Hier heeft u namelijk wel een grotere kans dat mensen via het gedeelde netwerk bij uw privébestanden en gegevens terecht kunnen komen. Het is voor hackers namelijk een stuk makkelijker om in zo’n netwerk in te loggen en te zien wie hier allemaal actief op is. Zo kunnen ze dus gemakkelijk, snel en zonder dat u het door heeft gegevens van uw mobiele apparaten stelen en eventueel blootstellen. Dit is natuurlijk niet iets wat vaak voorkomt, maar u weet nooit wie er gebruik maakt van de openbare WiFi en waartoe zij in staat zijn. Helaas zijn er ook weinig middelen om u hiertegen te beschermen aangezien u toestemming hebt gegeven aan het netwerk om hier verbinding mee te maken.

Veilig met een data simkaart internetten

Het is dus een goede keuze om gebruik te maken van een data simkaart, omdat u op deze manier veilig kunt internetten, bestanden kunt downloaden en uw gegevens kunt opslaan. Met een data simkaart maakt u namelijk ook gebruik van een gesloten 4G netwerk en bent u dus voorzien van de vele veiligheidsvoordelen zoals hierboven besproken. Bekijk hier een geschikte data simkaart.

Kies voor uw eigen veiligheid!

Dus zoals we hebben besproken is de meest verstandige keuze om gebruik te maken van uw 4G netwerk aangezien dit een gesloten netwerk is en het voor hackers minder gemakkelijk is om hierin te komen en uw gegevens te stelen. Een openbaar WiFi netwerk brengt meer risico’s met zich mee, dus u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Neem onze tips mee voor de volgende keer als u reist en voor deze keuze komt te staan.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *